Rotterdammer beet stiefdochtertje

Icoon JustitieNaar nu bekend is geworden heeft eerder dit jaar een 29-jarige inwoner van Rotterdam zichzelf aangegeven bij de politie na ernstige jarenlange mishandeling van zijn stiefdochtertje. Toen het meisje 3 jaar was brak hij haar sleutelbeen door haar een dreun te verkopen. Een jaar later beet hij het kind zo krachtig in haar gezicht, dat zij een wond opliep.

Op 20 april van dit jaar beet hij zijn stiefdochtertje opnieuw, nu in haar wang. Hierna meldde hij zichzelf bij het politiebureau en biechtte zijn daden op.

Zelf mishandeld
Vrijdag diende de rechtszaak tegen de man. Tijdens de zitting bleek dat de verdachte als kind zelf ernstig is mishandeld door zijn moeder. Hij werd geslagen en regelmatig voor langere tijd opgesloten. Volgens de gedragsdeskundigen is de Rotterdammer door de daarbij opgelopen geestelijke beschadigingen enigszins verminderd toerekeningsvatbaar.

De officier van justitie, die vreest dat het meisje door de mishandelingen zelf ook gewelddadig wordt in haar omgang met andere kinderen, eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 204 dagen, die de man al in voorarrest heeft uitgezeten. Daarnaast nog eens 270 dagen voorwaardelijk om verdachte te dwingen zich door psychologen en psychiaters te laten behandelen.

De rechter doet over twee weken uitspraak. Wel schorste hij het voorarrest van de verdachte, zodat die meteen naar huis kon. Hij woont overigens niet bij de moeder van het kind omdat hij al geregeld woeste buien had.