Jerney niet blij met zangkritiek

SubheaderJerney Kaagman, de zangeres van de Haagse band Earth en Fire, die in de laatste jaren vooral bekend werd als kritisch en emotieloos jurylid bij Idols, is boos en teleurgesteld. In het biografische boek 'Earth en Fire 1969-1983' laten haar voormalige collega-bandleden weten wat zij door al die jaren heen van haar zangkwaliteiten vonden. Zo staat te lezen in het boek dat in 1974 de overige bandleden Jerney wilden dumpen, en Patricia Paay hadden benaderd om haar plaats in te nemen.

De autobiografie is door de gebroeders Fred en Dick Hermsen geschreven. "Jerney heeft hier heel lang aan meegewerkt", vertelt Fred, "totdat ze zag wat de andere bandleden over haar zangkwaliteiten vertelden". Hij vervolgt: "Ze wist dat we de mooie en de minder mooie momenten van de band zouden beschrijven. Jerney wilde het voor haar heikele punt in een alinea beschrijven, het zijn vijf van de 165 pagina's geworden. Ze kon daar niet mee leven en raakte steeds meer teleurgesteld."

Het boek wordt over twee weken gepresenteerd. Jerney Kaagman heeft aangegeven niet aan de promotionele activiteiten mee te zullen werken.
Met dank aan Ienepien voor de submit.