Rechtbank kraakt reclame Route Mobiel

Icoon FileRoute Mobiel mag niet langer beweren dat zijn hulpdienst bij pechgevallen sneller en goedkoper is dan die van de ANWB. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in de uitspraak in een bodemprocedure die de ANWB had aangespannen tegen de concurrent.

Route Mobiel hangt een dwangsom van 100.000 euro boven het hoofd als het opnieuw gebruik maakt van een reeks reclameboodschappen die volgens de rechtbank niet door de beugel kunnen.

De nieuwkomer op de pechhulpmarkt moet de ANWB een vergoeding betalen voor de schade die ontstond door de "ongeoorloofde vergelijkende reclamecampagnes van Route Mobiel in 2004 en 2005", aldus de rechtbank in zijn vonnis. In november 2005 stapten in totaal zo'n 85.000 leden over naar Route Mobiel.

Op het moment voeren de ANWB en Route Mobiel verwoed campagne om nieuwe klanten te werven. Een woordvoerder van de ANWB stelt dat de concurrent zijn reclamebooschappen nu snel zal moeten aanpassen. "Ze zullen bepaalde teksten moeten afplakken, anders krijgen ze enorme boetes", aldus de zegsman van de ANWB.