Schietpartij in Amerikaanse school

Icoon MisdaadIn de Amerikaanse staat Colorado heeft zich opnieuw een schooldrama voltrokken. Een man ging een highschool in de plaats Bailey binnen en nam een aantal leerlingen in gijzeling en opende het vuur op anderen. Er is momenteel nog niets bekend over de motieven van de gijzelnemer, die volgens ooggetuigen twee schoten loste. Wel is bekend dat de man het met zijn leven heeft moeten bekopen nadat een team zwaarbewapende agenten de school bestormde.

In eerste instantie had de man zes vrouwen gegijzeld, maar hij liet er in de loop van de middag vier weer vrij. Alle overige leerlingen van de school, evenals alle leerlingen van een lagere school op hetzelfde terrein, zijn geëvacueerd. Voor enige tijd was er ook een team aanwezig van de explosievenopruimingsdienst. De gijzelnemer zou namelijk gedreigd hebben met een bom. Uiteindelijk besloot de politie in te grijpen en werd het klaslokaal waarin de man zich verschanste met de twee gijzelaars, bestormd. Als reactie hierop schoot hij op één van de twee leerlinges, en pleegde hij vervolgens zelfmoord. De leerlinge werd per traumahelikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar overleed enige tijd later aan haar verwondingen.

Het drama vond plaats in Jefferson County, de streek waar ook de stad Columbine te vinden is. Deze stad is bekend om het schooldrama dat zich daar in 1999 afspeelde en aan 13 leerlingen het leven kostte.