SBS6 stuurt 'bompakketje' naar Verdonk

Icoon Binnenlands SBS6 heeft met een 'verdacht' postpakketje aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken commotie veroorzaakt onder het personeel van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie. Toen het pakketje in het ministeriegebouw werd opengemaakt door postmedewerkers kwam er 'rook' uit de doos. Medewerkers alarmeerden daarop direct de politie, die experts van de divisie Wapens- en Explosieven er naartoe stuurden. Ook de brandweer en de GGD werden opgeroepen.

De hulpdiensten begonnen aan de ontruiming van het pand, maar vrij snel werd het duidelijk dat er geen rook uit het pakketje kwam, maar 'ijsdamp'. Er bleek een klomp ijs in het pakketje te zitten, die werd gekoeld met stikstofkorrels. Hierdoor ontstond er een damp bij het openmaken dat lijkt op rookontwikkeling. Het pakketje was een uitnodiging aan Verdonk om de finale van het televisieprogramma Sterren dansen op het IJs bij te wonen.

Een woordvoerder van SBS6 spreekt van een ongelukkige, maar onschuldige actie. "We hebben tweehonderd van dit soort pakketjes verstuurd en eigenlijk alleen maar leuke reacties gehad. We hebben er niet bij stilgestaan dat er misverstanden zouden kunnen ontstaan", legt hij uit. SBS6 zal niet vervolgd worden voor de actie, omdat er geen sprake was van opzet.

SBS6 stuurde de uitnodiging specifiek aan Verdonk. De zender laat weten dat beide partijen betrokken zijn bij een integratiecampagne en dat ze daarom Verdonk wilden uitnodigen. Het is niet bekend of Verdonk uiteindelijk op de uitnodiging is ingegaan.