Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (14/09/06)

Icoon UEFA CupVanavond vijf Nederlandse clubs die in actie kwamen in het UEFA Cup-toernooi. Ajax, AZ en Heerenveen wonnen, Feyenoord speelde gelijk en FC Groningen verloor. Hieronder korte samenvattingen van de wedstrijden:

Ajax won in Noorwegen met 5-2 van IK Start. Hoewel de score anders doet vermoeden, was het spel niet overtuigend. Voor Ajax scoorden Huntelaar (tweemaal), Rosenberg, Sneijder en Roger.

Ook AZ won, in een aantrekkelijk duel. Eindstand was 3-2. Voor de Alkmaarse club scoorden Koevermans (penalty), Molhoek en Arveladze. AZ speelde thuis en moet dus nog naar Turkije. De wedstrijd daar zal niet makkelijk worden, want tegenstander Kayserispor bleek een prima opponent.

De enige Nederlandse ploeg vanavond die verloor was FC Groningen. Tegenstander Partizan Belgrado kwam met 3-0 en 4-1 voor, maar door een doelpunt in de 93e minuut van FC Groningen-speler Suarez werd de eindstand 4-2. Daardoor mag Groningen nog een klein beetje hoop hebben voor de returnwedstrijd in eigen huis.

Feyenoord moest het gelijkspel van vanavond zwaar bevechten. In Bulgarije werd een 2-0 achterstand tegen Lokomotiv Sofia uiteindelijk tot een 2-2 gelijkspel omgebogen. Voor Feyenoord scoorden Lucius (penalty) en Greene. De 2-2 is, gezien de twee uitgoals, een goede uitgangspositie voor Feyenoord, dat de return thuisspeelt.

De avond werd afgesloten met sc Heerenveen, dat in Portugal moest spelen. Daar nam de ploeg het op tegen Vitoria Setubal. En dat ging de ploeg goed af, want er werd met maar liefst 3-0 gewonnen. Alves scoorde twee keer en in de 92e minuut bracht Nilsson de eindstand op het bord.

Meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!