Waakhond sloopt dure teddybeer van Elvis

Icoon OpmerkelijkEen oude teddybeer die van Elvis Presley is geweest en zo'n 60.000 euro waard was, is op een tentoonstelling verscheurd door de waakhond die hem juist had moeten bewaken.

Barney, een Doberman, bewaakte in het Engelse Wells een expositie van zeldzame beren. Onderdeel van de expositie is de zeldzame Steiff beer van Elvis, Mabel genaamd, die in 1909 is gefabriceerd. De huidige eigenaar van de beer had deze tijdens een veiling voor 60.000 euro gekocht, en werd bereid gevonden om de beer voor de expositie uit te lenen.

Waakhond Barney heeft Mabels kop van de romp gescheiden. Ook tientallen andere zeldzame beren zijn verscheurd. Naar schatting bedraagt de schade onder de overige beren zo'n 30.000 euro.

Het is onduidelijk waarom Barney de beren ineens begon aan te vallen. General Manager Daniel Medley van de expositie-ruimte: "Ongeveer 100 beren raakten betrokken bij deze aanval van razernij. Sommigen hebben alleen wat knauwtjes, anderen zijn er vrij ernstig aan toe. Koppen zijn afgerukt, pootjes lagen her en der verspreid, het was echt een bloedbad. Ik heb nog nooit zo'n puinhoop gezien, overal lag vulling, pluis en stukjes beer."

De bewaker die op het moment van de aanval dienst had met Barney, Greg West, begrijpt er helemaal niets van. "Barney is al zes jaar een prima waakhond. Ik kan nog steeds niet geloven wat er gebeurde. Er moet een rare lucht aan Mabel hebben gehangen die Barneys diepste instincten aanwakkerde. Of misschien was het uit jaloersheid, ik was net Mabel aan het aaien en ik zei wat een lief klein beertje het was."

Het is nog onduidelijk wat er nu met Barney gaat gebeuren.De doberman in kwestie.

Met dank aan lizardtattoo (voor alles!) ťn Rianne84, voor de submit.