IsraŽl staakt het vuren voor 48 uur

Icoon Oorlog IsraŽl zal de komende 48 uur geen bombardementen uitvoeren op Zuid-Libanon. Op die manier kan de aanval op een gebouw in Qana onderzocht worden en kunnen hulpgoederen naar het getroffen gebied gestuurd worden. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeld dat IsraŽl daarmee ingestemd heeft. Tijdens een bombardement op deze stad werd een gebouw geraakt waarin voornamelijk burgers zaten. Er zijn ongeveer zestig doden gevallen.

Het IsraŽlische leger beweerde eerder vandaag dat zij mogelijk niet achter de aanval zouden zitten. Veel landen en internationale organisaties hebben de bombardementen veroordeeld, waardoor de druk op IsraŽl toenam om tot dit korte bestand te komen.

Woordvoerder Adam Ereli heeft gezegd dat IsraŽl de bombardementen moet staken, maar dat ze wel actie mogen ondernemen tegen doelen die een aanval op IsraŽl voorbereiden. Het staken van de bombardementen geeft de Libanese burgers een veilige mogelijkheid om te vluchten naar het noorden van het land.

George Bush, de president van de Verenigde Staten, wil samenwerken met de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om tot een resolutie te komen. In deze resolutie moet vrede voor het gebied bewerkstelligd worden.