Aangifte tegen Miss IndonesiŰ

BuitenlandsTegen de Indonesische deelneemster van de Miss Universe-verkiezing van afgelopen zondag, is aangifte gedaan. De militante Indonesische moslimorganisatie FPI (Front Pembela Islam) meent dat Miss IndonesiŰ de waardigheid van de Indonesische vrouwen heeft beledigd door in Los Angeles in bikini het podium te betreden. De bikini-ronde was overigens verplicht voor alle deelneemsters.

Volgens de advocaat van FPI kan Miss IndonesiŰ, Nadine Chandrawinata, tot 6 jaar cel krijgen voor haar veronderstelde vergrijp. De FPI is een radicale islamitische splintergroep die gekend is vanwege 'handhavingsacties' jegens niet-Islamitische activiteiten, zoals bars die alcohol serveren. Deze acties worden uitgevoerd door haar paramilitaire groep of knokploeg.

Voormalig president Suharto heeft overigens schoonheidwedstrijden in IndonesiŰ per decreet verboden. Nagenoeg 90% van de 220 miljoen IndonesiŰrs is moslim. De grote meerderheid hangt echter een gematigde islam aan.'Beledigend voor de waardigheid van Indonesische vrouwen'

Met dank aan Deore, xavier007 en Rianne84 voor de submit.