Oranje ufo's rijstpapieren ballonnen

Icoon X-factorHet ufo-mysterie van zwevende, lichtgevende oranje bollen boven Noord-Holland is vermoedelijk opgelost. Dezelfde soort bollen worden ook al een week boven het Zeeuwse Walcheren waargenomen. Daar blijkt het te gaan om rijstpapieren ballonnen, die in een Aziatisch-getinte winkel op internet te koop zijn.

Onder die ballonnen zit een vuurkorfje waardoor het object tot een kilometer hoog kan stijgen. Wanneer de zon op de papieren ballon schijnt, zou dat op behoorlijke afstand kunnen worden gezien.

Volgens Tjerk Westerterp van Volkssterrenwacht Phillippus Lansbergen in Middelburg hadden de mensen die de ballonnen in Zeeland oplieten, geen idee dat ze als ufo's gezien zouden worden. Ze meldden zich na berichten in de media hierover.

Na de oranje bollen in Noord-Holland noemde ufo-onderzoeker John Kuhles de verschijningen een heel serieuze waarneming: ''Als je het allemaal optelt wordt het zeer interessant. Want zo vaak gebeurt het niet dat er zoveel meldingen tegelijk zijn. De hoeveelheid lichtjes is interessant. Dit is een hele serieuze melding". Het was volgens hem nog niet zo makkelijk te verklaren: ''Misschien zijn er andere werkelijkheden, interdimensionale schepen, tijdreizigers van de toekomst of verschijnt de verloren beschaving Atlantis opnieuw. Er zijn veel hypotheses.''


ufo-onderzoeker John Kuhles