WK 2006: Uitslag BraziliŽ - Frankrijk

Icoon WK 2006Vanavond stond de laatste kwartfinale op het programma van dit WK. Frankrijk en Brazilie waren elkaars tegenstanders in een herhaling van de finale in 1998. In 1998 wonnen de Fransen en de Brazilianen waren uiteraard uit op revanche. Maar net als in 1998 wonnen de Fransen: het werd nu 1-0.

De beginfase is het zoals altijd elkaar een beetje aftasten. BraziliŽ maakte al vrij snel duidelijk waarvoor ze naar Frankfurt zijn gekomen: winnen. Al vrij snel gingen de Brazilianen in de aanval en dit resulteerde na een kleine twee minuten in een kansje na een defensief foutje van Frankrijk. In de twaalfde minuut kwam de eerste kans voor de Fransen, alleen miste Henry het doel. Naarmate de eerste helft vorderde gebeurde er niet echt veel meer, de beide teams gingen tactischer en behoudener spelen, en dit heeft uiteraard een negatieve invloed op het spel.

Na een kwart wedstrijd begon Frankrijk af en toe aan te dringen, maar BraziliŽ had niet echt veel moeite om die aanvallen te stoppen. Aan het einde van de eerste helft kwam er toch nog wat actie. Een smerige tackle van achteren van Juan op Viera werd slechts bestraft met een gele kaart. De vrije trap die volgde op deze overtreding belandde in de muur op de hand van Ronaldo. De Braziliaan kreeg eveneens een gele kaart.

Het begin van de tweede helft ging weer gelijk op, maar Frankrijk drong meer aan. Dit resulteerde in de 58e minuut in een doelpunt. Zinedine Zidane zette een vrije trap voor op de volledige vrijstaande Henry en de Fransman schoot onberispelijk hard in. Nog geen vijf minuten later was er al weer een behoorlijke kans voor Frankrijk . Ribery gaf de bal voor maar deze werd op een erg gelukkige manier verdedigd door Juan. Na een goed begin van de Fransen in de tweede helft, werd ook BraziliŽ zo langzamerhand wakker.

Naarmate de tweede helft vorderde ging de wedstrijd steeds meer gelijk op. BraziliŽ ging op jacht naar de broodnodige gelijkmaker, maar ook Frankrijk lag op de loer om een eventueel tweede treffer te kunnen aantekenen. BraziliŽ begon steeds meer aan te dringen en Frankrijk probeerde zo veel mogelijk het spel te vertragen. Zo vlak voor het eindsignaal kregen de Fransen in persoon van Thuram nog een onverdiende gele kaart, en de Brazilianen een extra kans om een eventuele gelijkmaker te maken. Deze vrije trap werd rakelings overgeschoten door Ronaldinho. Het mocht niet meer baten. BraziliŽ uitgeschakeld, Frankrijk halve finalist.


Meer WK-nieuws op de WK-site van FOK!