Ontslag Blind bij Ajax nu officieel

Icoon Voetbal Het is na weken van speculeren eindelijk officieel: Danny Blind is ontslagen als trainer van Ajax. Het ontslag volgt op een zeer moeizaam seizoen, waarin de ploeg op de valreep nog wel de voorronde van de Champions League bereikte en de beker wist te veroveren. Naast Blind werden ook zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem de laan uitgestuurd.

De reden voor het ontslag die door het bestuur van Ajax is opgegeven, is dat Ajax nooit echt mee heeft kunnen doen in de strijd voor de landstitel. Daarnaast zou de speelstijl niet al te best zijn geweest, en heeft het team te weinig vooruitgang geboekt.

Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Blind. Henk ten Cate, nu nog in dienst van Barcelona als assistent-trainer van Frank Rijkaard, lijkt de beste papieren te hebben om de opvolger van De Zeeuw te worden.

Met het ontslag van Blind lijkt de inspanning van een grote groep supporters voor niets te zijn geweest, net als de bijna 23.000 steunbetuigingen op Dannymoetblijven.nl.

Voor meer nieuws over sport kijk je natuurlijk op FOK!sport!