Grote hoeveelheid geld en drugs aangetroffen bij invallen

Icoon MisdaadDe Nationale Recherche heeft woensdag een aantal invallen gedaan in Amsterdam en Badhoevedorp. Bij deze invallen is een bedrag van 400.000 euro in beslag genomen, alsmede een grote hoeveelheid heroïne, cocaïne en softdrugs, zo liet het OM vandaag weten.

De invallen werden gedaan in het kader van een internationaal onderzoek naar drugshandel. Er zijn drie verdachten aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Nederland, Schotland en Engeland. Begin april begon het onderzoek nadat de Nationale Recherche informatie van de Spaanse autoriteiten kreeg dat er vanuit Nederland verdovende middelen gesmokkeld zouden worden naar Spanje.

De rechercheurs grepen woensdag in omdat ze dachten dat er een drugsdeal plaats zou vinden in een woning in Amsterdam. Een drugsdeal werd er niet aangetroffen, maar wel een flinke hoeveelheid geld en tien op elkaar gestapelde paketten met elk 10 kilo cocaïne.

Later werd er bij huiszoekingen in Badhoevedorp ook nog een grote som geld gevonden en vijf plakken hasj. Er werden ook kleine hoeveelheden heroïne gevonden.

De drie verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Met dank aan woessie voor de submit.