Voetbal: Uitslag AC Milan - FC Barcelona

Icoon Champions LeagueFC Barcelona heeft de eerste halve finale-wedstrijd in de Champions League gewonnen. In San Siro waren de Catalanen met 1-0 te sterk voor AC Milan. Ludovic Giuly was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Bij AC Milan ontbrak voor aanvang van de wedstrijd Filippo Inzaghi. De spits van de Milanese ploeg had nog steeds te maken met koorts. Hierdoor was het voor hem niet mogelijk om te spelen. Als vervanger werd Alberto Gilardino ingezet. Ook FC Barcelona zag een aantal spelers afhaken. Zo waren Henrik Larsson, Lionel Messi en Deco niet van de partij. De eerste twee zijn nog altijd geblesseerd en laatstgenoemde zat een schorsing uit. Rafael Márquez en Thiago Motta keerden weer terug van blessures en konden weer spelen.

Gedurende de eerste 45 minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het eerste wapenfeit was, na bijna een kwartier spelen, afkomstig van AC Milan. Na een corner raakte Gilardino met een harde trap de paal. Even later kreeg Shevchenko een geweldige kans. Ruim zeven minuten later kreeg ook FC Barcelona zijn eerste kans: Samuel Eto'o schoot recht in de handen van doelman Dida. Na een overtreding van Puyol, hij kreeg geel, kreeg AC Milan een vrije trap. Deze werd genomen door Pirlo en hij miste het doel op een haar na. Niet veel later kregen de Italianen via Gilardino een geweldige kans, maar de speler werd afgevlagd vanwege buitenspel. Vlak voor rust kreeg Eto'o nog een kans, maar hij schoot hoog over.

In de tweede helft kreeg Gilardino al vrij snel een levensgrote kans, maar wederom had de aanvaller zijn vizier niet op scherp staan. Vlak daarna gaf Ronaldinho in de 57e minuut een briljante pass op Giuly die beheerst afrondde. AC Milan moest nu gaan komen en zette druk op de tegenstander. Serginho kreeg een kans voor de Italianen, maar hij schoot voorlangs. Na een counter van de mannen van Frank Rijkaard was het aan de andere kant bijna raak. Ronaldinho speelde zichzelf gedeeltelijk vrij, maar zijn schot kwam op de paal terecht. In de 80ste minuut kreeg Ambrosini een grote kans, maar hij schoot net voorlangs. Na een overtreding van Nesta op Ronaldinho kregen de Catalanen een vrije trap. De Braziliaan nam de vrije trap wederom zelf en schoot maar net over. Víctor Valdez anticipeerde in de 87ste na een schot van Maldini goed en voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor tijd kreeg Kaká nog een grote kans, maar ook hij kreeg de bal niet in het net.

Over acht dagen staat de return in Spanje op het programma. FC Barcelona zal de voorsprong gaan verdedigen, dus AC Milan zal aan moeten vallen. Wie er als definitieve winnaar uit de strijd komt is volgende week bekend.

Meer voetbal- en sportnieuws lees je op FOK!sport.