Rijschoolhouder Zeist krijgt 21 maanden celstraf

Icoon Misdaad De rechtbank in Utrecht heeft de 46-jarige rijschoolhouder Henk Kas uit Zeist veroordeeld tot 21 maanden celstraf. De rechter achtte bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot brandstichting in zijn eigen huis en verduistering van een huurauto. Er was door het Openbaar Ministerie (OM) 2,5 jaar celstraf geëist.

Henk Kas is de vader van het gezin dat ruim drie maanden werd vermist. In augustus verdween hij plotseling met zijn vrouw en vier kinderen. Toen ging de politie in de woning van het gezin op onderzoek uit. Dat deed zij na een melding van een gaslek, welke later opzettelijk veroorzaakt bleek te zijn. Vrienden en familie konden niet aangeven waar het gezin was. Het gezin werd later in Duitsland aangetroffen.

Eerder was al door de rechter bepaald dat de kinderen uit huis moesten worden geplaatst. Dit, omdat er van een normale opvoeding geen sprake zou zijn. Kort voor de verdwijning van het gezin deden twaalf mensen aangifte tegen de man. Zij hadden betaald voor rijlessen die ze nooit hebben gekregen. De rechtbank in Utrecht achtte oplichting niet bewezen.


Henk Kas en zijn vrouw die destijds werden vermist


Met dank aan YubYub voor de submit.