FIFA helemaal klaar met racisme

VoetbalDe wereldvoetbalbond FIFA (Fédération Internationale de Football Association) heeft zijn buik vol van racisme en discriminatie. De bond heeft dan ook keiharde maatregelen aangekondigd om deze uitingen op de voetbalvelden tegen te gaan. Vanaf heden gelden de onderstaande straffen:

- Een voetbalspeler die zich schuldig maakt aan racisme danwel discriminatie, wordt voor vijf duels geschorst en krijgt een boete van 14.000 euro. Hij krijgt bovendien voor dezelfde periode een stadionverbod.

- Een trainer, team-assistent, verzorger of scheidsrechter krijgt dezelfde straffen als een speler, alleen ligt de boete bij hen op 20.000 euro.

- De ploeg van de overtreder krijgt 3 punten in mindering. Bij een tweede geval gaan er 6 punten af en bij een derde geval volgt er meteen degradatie/diskwalificatie.

- Supporters kunnen rekenen op stadionverboden van twee jaar. De clubs of nationale elftallen krijgen 20.000 euro boete voor het wangedrag van de fans.

De overtredingen waar het om draait staan al langer beschreven in artikel 55 van het tuchtreglement van de FIFA. De bond heeft alle aangesloten lidstaten en bonden op de hoogte gebracht van de nieuwe bepalingen.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.FOK!.