Aanhouding in zaak schietpartij Breda

MisdaadIn verband met de dodelijke schietpartij in de Oranjeboomstraat te Breda, van afgelopen maandag, is een 24-jarige Bredanaar aangehouden. De man was maandagmiddag aanwezig toen de schietpartij plaatsvond. Onduidelijk is waarvan hij precies wordt verdacht, maar in ieder geval is hij volgens de politie bij de zaak betrokken.

Bij de schietpartij kwam de 31-jarige Marokkaanse Nederlander Rachid Lebiyed om het leven. Een kennis van hem, de 25-jarige Ahmed A., raakte zwaar gewond toen hij uit een raam sprong. Hij zit inmiddels vast in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen op verdenking van drugshandel.

Volgens BN/De Stem doemt zolangzamerhand het beeld op van een ripdeal. A. zit vast voor drugs, de doodgeschoten Lebiyed was eigenaar van een belwinkel die vaak dekmantels zijn voor witwaspraktijken en het harde geweld past bij een dergelijke incident. De politie zwijgt momenteel in belang van het onderzoek over de precieze toedracht.

De vluchtauto van de voortvluchtige moordenaars is inmiddels ook aangetroffen. Hoewel getuigen spreken over een Frans kenteken, werd de auto gevonden in Rotterdam. Nog steeds doen 25 rechercheurs onderzoek in de zaak, waarbij ook de link naar Frankrijk wordt meegenomen.