Held op sokken achtervolgt jeugdige dieven

Icoon MisdaadEen 53-jarige inwoner van de Amerikaanse stad Eagan liet het donderdagnacht niet op zich zitten toen hij twee jeugdige dieven hoorde die zijn garagedeur open probeerden te breken. Nadat de man de tieners toeschreeuwde vluchtten ze in hun auto. Met zijn slaapkleding nog aan achtervolgde de man het tweetal.

De man hield de gehele rit de claxon ingedrukt, naar eigen zeggen om andere weggebruikers te waarschuwen. Na een wilde achtervolging stopten de tieners. De man parkeerde zijn auto voor de auto van de tieners en beval ze naar buiten te komen. "Ik haalde ze dus uit de auto, en stond me op mijn blote voeten af te vragen wat ik nu in hemelsnaam moest doen", verklaarde de man.

Hij dwong de tieners op de grond te gaan liggen en beval een van hen zijn mobiele telefoon te pakken om het nationale alarmnummer te bellen. De jeugdige criminelen gaven daar zonder tegenstribbelen gehoor aan, waarna ze binnen een paar minuten ingerekend konden worden door de echte politie. De 17-jarigen worden verdacht van minstens tien inbraken.