Kangoeroe ondergaat plastische chirurgie

Icoon OpmerkelijkKangoeroe Feznick wil zo graag acteren dat hij er zelfs plastische chirurgie voor over heeft. Het dier onderging afgelopen zondag een lipoperatie nadat hij vorig jaar door een wolf was gebeten. Zijn tanden stonden hierdoor niet meer zo goed in zijn mond. Volgens de artsen die hem opereerden, kan Feznick zijn acteercarrière snel hervatten.

Het was voor chirurg Theodore Corwin de eerste keer dat hij plastische chirurgie toepaste op een dier. Alles verliep echter goed, en na een operatie van twee uur kon de poging geslaagd genoemd worden. Hierdoor zijn Feznick en zijn snuit weer geschikt om zich in het openbaar te vertonen. De kangoeroe maakte in het verleden al regelmatig zijn opwachting tijdens bedrijfsfeestjes en als figurant in films. Vorig jaar verscheen hij nog op de rode loper tijdens de première van de film Kangaroo Jack. Hij werd gebeten toen hij op een boerderij voor Hollywood-dieren zijn snuit onder een hek stak.

"De operatie lijkt op die van een mens, alleen de patiënt is wat hariger", aldus Corwin. De plastisch chirurg hoefde geen geld te hebben voor de operatie.


Feznick op de operatietafel