16-jarige Brabander overlijdt na steekpartij

Icoon MisdaadEen 16-jarige jongen uit het Brabantse Dinteloord is vanochtend in een ziekenhuis overleden, nadat hij gisteravond bij een ruzie werd neergestoken. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie kort na de steekpartij vier verdachten aanhouden. Een 19-jarige man uit Dinteloord wordt als hoofdverdachte beschouwd.

Alle verdachten zijn van Iraakse afkomst. Volgens de politie zou een ruzie tussen jongeren de aanleiding zijn geweest voor een handgemeen. Eén van de betrokkenen trok hierbij een mes en stak het slachtoffer in het bovenlichaam. De politie, die snel ter plaatse was, kon direct na de melding al een 22-jarige verdachte aanhouden. Even later werden op een parkeerplaats in de buurt drie mannen van respectievelijk 19, 26 en 49 jaar oud ingerekend.

In de woning van de hoofdverdachte is vannacht huiszoeking verricht. De politie heeft inmiddels een rechercheteam van 24 personen op de zaak gezet. Volgens een woordvoerder kwam de onenigheid in ieder geval niet voort uit discriminatie.