Nederlander dood in ramphal Polen

TR08 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenBij het instorten van een evenementenhal in het Poolse Katowice is één Nederlandse standhouder om het leven gekomen. In totaal zijn zeker zestig doden gevallen. Het is vrijwel zeker dat er geen overlevenden meer uit de puinhopen zullen worden gehaald. De temperatuur daalde vannacht tot min 15 graden Celsius, en sinds gisteravond zijn er geen tekenen van leven meer waargenomen.

Vermoed wordt dat er nog enkele tientallen lichamen onder het ingestorte dak liggen. In de hal vond een grote postduivenbeurs plaats, waar ook veel Nederlandse duivenliefhebbers op afgekomen waren. Toen het dak instortte waren zo'n 500 personen in de hal, zo meldde een brandweercommandant vanochtend. Volgens Poolse media is de aanvankelijke veronderstelling dat het dak door een dik pak sneeuw bezweek onjuist. De sneeuw zou net verwijderd zijn.

De omgekomen Nederlander stond naast zijn zoon op het moment van de ramp. "Ik zag hem daarna liggen, heb hem nog aangeraakt, geroepen, maar er kwam geen reactie. Hij lag op zijn knieën, zijn benen waren helemaal gedraaid, zijn bovenlichaam lag helemaal naar voren en daar lag een stuk ijzer overheen", vertelde de zoon aan de Nederlandse media. De reddingswerkzaamheden waren snel op gang gekomen. "Toen ik buiten kwam stikte het al van de politiemensen en de brandweer. Binnen een uur was er al een massa aan agenten en ambulances."