Naakte 'aanrander' boos na aanhouding

PolitieDe naakte man die afgelopen maandagnacht in Zandvoort in zijn bestelbus werd opgepakt op verdenking van aanranding, is boos en verbaasd over zijn aanhouding. De man is inmiddels door de politie vrijgelaten omdat hij niet langer verdachte is in de zaak.

De man wil zelfs wel met zijn naam in de media verschijnen. Het gaat om de 37-jarige Thomas van der Sluis, volgens zijn paspoort inwoner van het Overijsselse Colmschate: ''Daar kom ik vandaan. Ik heb ook acht jaar in Spanje gewoond. Sinds enkele maanden ben ik weer terug. Ik heb geen vaste woonplaats. Soms slaap ik bij vrienden, bij mijn ex en soms in de bus. Altijd bloot. Is dat strafbaar of zo? Er zijn zoveel mensen die naakt slapen.''

In de nacht van zondag op maandag werd hij rond 3 uur wakker van iemand die zijn hond roept. Vervolgens wordt de achterdeur van zijn bus geforceerd: ''Ik spring uit bed en ren naar buiten, slaapdronken, vol adrenaline, min drie. Maar ik ga me daar niet voor aankleden. Ik zie niemand. Doe de klep dicht. Nee, ik bel niet de politie. Ik dop mijn eigen boontjes en ga weer slapen.'' Een uur later stoppen vier politiewagens bij zijn bestelbus annex camper en wordt hij gearresteerd omdat een 20-jarige Haarlemse aangifte heeft gedaan van aanranding. Zij zou door de naakte man zijn belaagd terwijl zij haar hondje uitliet en tegen de achterdeur van zijn bus zijn gesmeten.

Volgens de politie blijkt dat Van der Sluis onterecht is aangehouden. Zelf snapt hij er niks van: ''Ik heb geen vrouw gezien en ook geen man. Ik heb ook helemaal niemand aangerand. Ik ben niet debiel! Ik ben een zeer gewone jongen. Ik heb een dochter van 11 jaar. De mensen die mij kennen weten dat ik zoiets nooit, echt nooit zou doen.''

De politie gaat nu uitzoeken wat er daadwerkelijk is voorgevallen. Van der Sluis heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot diefstal uit zijn bus en overweegt een klacht wegens valse aangifte tegen de Haarlemse vrouw.