Amsterdammers anders dan Rotterdammers

Icoon Algemeen De inwoners van Amsterdam en Rotterdam wisten het al jaren, maar nu is het dan ook echt aangetoond: ze zijn anders. Niet alleen hun favoriete voetbalclub verschilt, maar er zijn ook bepaalde culturele verschillen. Dat blijkt uit een onderzoek van de uitgaansbladen NL10 en NL20 onder 400 mensen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Het opvallendste verschil is het percentage inwoners van beide steden die zich wel eens te buiten gaat aan een one-night-stand. In Amsterdam gaf één op de zes ondervraagden aan dat meer dan één keer per jaar te doen, terwijl dat in Rotterdam slechts één op de twaalf was.

Maar er zijn meer verschillen. Zo gaat 26 procent van de Amsterdammers meer dan twee keer per maand naar de bioscoop, tegenover 14 procent van de Rotterdammers. Ook blijken Rotterdammers de voorkeur te geven aan een eetcafé of een restaurant, terwijl Amsterdammers ook graag in een kroeg zitten.

In het onderzoek werd ook het gevoel van veiligheid tijdens het uitgaan bekeken. In Rotterdam bleek bijna tweederde van de ondervraagden zich wel eens onveilig te voelen tijdens het uitgaan, tegenover 'maar' 46 procent van de Amsterdammers.