KNMI geeft wederom weeralarm af

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI heeft wederom een weeralarm afgegeven. Dit keer niet voor zware windstoten, maar voor hevige sneeuwval. Op sommige plaatsen wordt meer dan drie centimeter sneeuw per uur verwacht. Vooral in Gelderland en Overijssel hebben automobilisten veel last van het slechte weer. Sommige wegen zijn afgesloten en er staan lange files.

Het zwaartepunt van de storm verplaatst zich vanmiddag naar het zuidwestelijk kustgebied en dan gaan sneeuw en gladheid in de oostelijke helft van het land voor problemen zorgen. Plaatselijk kan vanmiddag een sneeuwlaag ontstaan van meer dan tien cm.

In Noord- en Midden-Limburg konden strooiwagens vanochtend hun werk niet doen omdat ze op de A2 in de file stonden. Die was veroorzaakt door een vrachtwagen met pech. Door het stilstaand verkeer kunnen problemen ontstaan. Het zout dat is gestrooid wordt dan niet goed ingereden. Voor het zuidoosten is een nieuw weeralarm afgegeven.

Toch is er niet alleen slecht nieuws te melden. In de Ardennen zijn ze erg blij met alle sneeuw. De ski-pistes zijn daar inmiddels opengegaan.