Fortes Rodriguez komt er vanaf met boete

Icoon VoetbalRBC Roosendaal zal José Fortes Rodriguez niet ontslaan naar aanleiding van zijn uitspraken over scheidsrechter René Temmink. De voetballer kreeg een boete en een officiële waarschuwing opgelegd door de Roosendaalse club. De boete, waarvan de hoogte niet bekend is gemaakt, zal worden gedoneerd aan een goed doel.

Fortes Rodriguez had in een interview met Talpa gezegd dat scheidsrechter Temmink de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die aan het syndroom van Down lijdt. Deze Temmink had hem een halfuur voor dat interview met een rode kaart van het veld gestuurd in het verloren duel tegen Heracles Almelo. Afgelopen maandag werd nog gemeld dat Fortes Rodriguez hiervoor op non-actief was gesteld, inmiddels is hij weer welkom bij zijn club.

In een interview met het AD liet de verdediger al weten dat hij er vanuit was gegaan dat hij geen ontslag zou krijgen. "Ik heb een gesprek gehad met het bestuur en daarin is de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan. Bovendien staat de volledige spelersgroep achter me", zo zei hij. Dinsdag bood Fortes Rodriguez reeds zijn excuses aan scheidsrechter Temmink aan.

RBC zal nog dit seizoen een project organiseren voor kinderen met het syndroom van Down. Ook Fortes Rodriguez zal daar zijn medewerking aan verlenen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft het incident nog wel in vooronderzoek.