Halloweenfeest loopt uit de hand

HalloweenEen Halloweenfeest waar veel studenten aan deelnamen is dit weekend bij de Amerikaanse Universiteit van Wisconsin-Madison behoorlijk uit de hand gelopen. De politie moest de menigte met pepperspray uit elkaar drijven. In totaal zijn 455 arrestaties verricht.

Omdat de problemen rond Halloween een jaarlijks terugkomend verschijnsel zijn had de politie al voorbereidende maatregelen getroffen. Die hebben de problemen, voor een groot deel veroorzaakt door studenten van buiten de campus, helaas niet voorkomen. De Universiteit van Ohio meldde 95 arrestaties rond het griezelfeest. De meeste daarvan waren studenten.

In Nederland is dit weekend ook op veel plaatsen Halloween gevierd maar dat verliep zonder problemen. Alleen bij het hoofdkantoor van de AIVD was zaterdagmiddag commotie toen de bewaking er een verdacht pakketje in een fietstas vond. De gewaarschuwde politie rukte met twee auto's uit. De agenten stonden op het punt om de straat af te zetten in verband met terroristische dreiging toen de eigenaar aan kwam zetten. Het bleek om een draculamasker met cape te gaan dat hij voor Halloween had gekocht.

"Ik was onderweg naar huis toen ik over een keiharde noodverkeersdrempel bij de AIVD reed. Ik dacht nog: 'Wat een rotding', maar ik had niet door dat ik op dat moment mijn fietstas verloor." Verklaarde de eigenaar tegenover de politie.