Formule 1: Albers haalt fel uit naar Doornbos

-Rick had ons via de nieuws-submit te melden:

Autocoureur Christijan Albers heeft in interviews met het tijdschrift Formule 1 en het Algemeen Dagblad hard uitgehaald naar Robert Doornbos, zijn teamgenoot bij Minardi afgelopen Formule 1-seizoen. Hij zegt dat het slechter ging met het team sinds de komst van Doornbos.

Dat het al langer niet goed liep tussen de Nederlandse ploeggenoten, was al langer duidelijk. Ook in de media werden al eerder steken naar elkaar uitgedeeld, maar Albers laat nu zijn werkelijke gevoelens blijken. Hij geeft Doornbos er de schuld van dat het team het tweede deel van het seizoen niet meer vooruitging.

"Robert is geen slechte coureur. Alleen zijn input in het team was heel slecht. Hij had meer kunnen doen. Hij heeft het team niet vooruit geholpen. Het team stond de laatste acht races stil. Door zijn komst zijn mijn prestaties ook minder geworden", aldus Albers tegen Formule 1.

De frustraties van Albers lijken voor een deel te komen doordat Doornbos volgens hem meer media-aandacht krijgt en positiever wordt beschreven. "Kijk, ik vind het klote om die ander aan te vallen, maar iedereen denkt dat die Doornbos the man is. Ik ben misschien een moeilijk mannetje, maar ik heb me het hele seizoen de tering gereden en ik vind dat ik niet word gewaardeerd", zo zegt de Larense coureur.

Ook in het Algemeen Dablad neemt Albers geen blad voor de mond. "Hij (Doornbos) is het hele seizoen door gehypt. Ik heb daar helemaal geen problemen mee, zeker niet als iemand steengoed is. Maar in Nederland hoor je nu niets, terwijl ik hem verslagen heb. Wat maakt mij dat dan, een soort superman? Hij heeft om zijn oren gekregen, terwijl iedereen hem blijft hypen."

Albers vervolgt: "Ik vertel niet elke week hoe leuk ik het vind om in de F1 te rijden. Alle randzaken interesseren me geen bal. Ik krijg ook geen dikke snikkel als ik naast Michael Schumacher of Juan Pablo Montoya sta. (...) Eigenlijk is het jammer dat hij (Doornbos) in de plaats is gekomen van Patrick (Friesacher). Robert heeft niets bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto. En dat deed Patrick nog wel."

Doornbos reageert rustig op de uitspraken van Albers: "Dus hij heeft zijn frustraties er even uitgegooid. Laat hem mij maar afzeiken. Als hij vindt dat door mijn komst zijn prestaties minder zijn of hij zegt: twee Nederlanders werkt niet in een team, dan is dat zijn probleem."

Hoofd-ingenieur van Minardi Andy Tilly zegt overigens dat hij de prestaties van Albers beter vindt dan die van Doornbos. Wel geeft hij aan dat ook laatstgenoemde coureur goed werk heeft gedaan.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws op de FOK!F1manager!