Voetbal: Selectie Oranje bekend

Icon Sport - OranjeBondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië op 8 en 12 oktober.

Edgar Davids keert terug in het Nederlands elftal. The Pittbull speelde op 13 oktober 2004 voor het laatst voor Nederland. De middenvelder kwam sindsdien niet meer in actie omdat hij niet speelde bij zijn vorige club Internazionale. Dit seizoen speelt hij bij het Engelse Tottenham Hotspur, waarvoor hij al vijfmaal uitkwam.

Naast Davids keren ook George Boateng, Olaf Lindenbergh en Ron Vlaar terug bij Nederland. Voor FC Barcelona speler Mark van Bommel is nog steeds geen plaats in de selectie. Een andere opvallende afwezige is Bayern München aanvaller Roy Makaay. Van Basten lijkt niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Selectie Nederland:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ).

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal).

Middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur).

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV).