Airbus geeft eerdere problemen A320 toe

Icoon Buitenlands nieuws Vliegtuigfabrikant Airbus heeft vandaag toegegeven dat er zich meerdere problemen hebben voorgedaan met de neuswielen van toestellen van het type A320. Airbus bekende dit naar aanleiding van de noodlanding van een A320 afgelopen woensdag in Los Angeles. Die noodlanding werd door de hele Verenigde Staten live op televisie uitgezonden. Extra pikant was dat de passagiers de nieuwsuitzendingen tot enkele minuten voor de noodlanding live konden volgen.

De problemen voor het toestel van de Amerikaanse maatschappij JetBlue werden al snel na het opstijgen duidelijk, toen het landingsgestel niet wilde inklappen. Dit kwam doordat het neuswiel dwars op de rijrichting was komen te staan.

Airbus weigerde eerder commentaar te leveren op het probleem, maar volgens The New York Times hebben zich al minstens zes soortgelijke problemen voorgedaan. Airbus heeft nu drie eerdere incidenten toegegeven, die volgens de vliegtuigbouwer allemaal een goede afloop hadden. "We moeten het resultaat van het lopende onderzoek afwachten voor we kunnen zien of de oorzaak dezelfde is", aldus een woordvoerder.


De passagiers konden de problemen live volgen in het vliegtuig