Dode bij achtervolging door slachtoffer aanrijding

Icoon Binnenlands nieuws In Heemstede is vanochtend een 37-jarige man om het leven gekomen toen hij met zijn auto frontaal tegen een tegenligger opknalde. Hij werd op dat moment achterna gezeten door een andere automobilist, die hij eerder op de dag had aangereden. Bij het ongeval raakte de 80-jarige man in de tegemoetkomende auto ook zwaargewond.

De achtervolging begon rond een uur of negen 's ochtends, toen de 37-jarige Haarlemmer een aanrijding veroorzaakte. Hij ging er vervolgens vandoor, maar dit pikte het slachtoffer van de aanrijding niet. Die zette de achtervolging in. Na een achtervolging van zo'n zeven kilometer reed de 37-jarige man links langs een vluchtheuvel, waarbij hij een tegemoetkomende auto niet meer kon ontwijken.

De politie was wel gewaarschuwd voor de achtervolging, maar kwam net te laat ter plaatse. De agenten waren dichtbij genoeg om het ongeval te kunnen zien gebeuren, maar nog net te ver om iets aan de gevaarlijke situatie te doen. Naar de omstandigheden van het ongeval en de achtervolging is een onderzoek ingesteld.