Kwart van de Nederlanders is wereldkampioen

Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking is wel eens wereldkampioen of ergens de beste in geweest. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Marketresponse in opdracht van Calvť Pindakaas. In alle gevallen gaat het niet om officiŽle sporten, maar om zelfbedachte spelletjes zoals stoepranden met je ogen dicht, achteruit naar school lopen of op de fiets zo lang mogelijk vaart houden zonder te trappen.

Het onderzoek laat zien dat zowel kinderen als volwassenen dit soort spelletjes spelen en herkennen. Calvť gaat het onderzoek gebruiken voor een nieuwe tv-commercial. Hierin gaat een jongetje al voetballend naar school en raakt met een bal alleen groene dingen (gras, prullenbakken, containers).

Uit het onderzoek blijkt verder dat 29 procent van de kinderen zich wereldkampioen of gewoonweg de beste bij een gewonnen spelletje voelt. Jongens zijn hier wat minder bescheiden in dan meisjes. Alle ouders die meewerkten aan het onderzoek herkennen de speelfantasie bij hun kinderen. Zelf speelden de meeste volwassen respondenten dit soort spelletjes vroeger ook wel, maar nu niet meer.