Ajax plaatst zich voor Champions League

Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg uit Amsterdam versloeg in de eigen ArenA BrÝndby IF uit Denemarken met 3-1. Aangezien de heenwedstrijd in 2-2 was geŽindigd, gaat Ajax naar het hoofdtoernooi.

Ajax speelde erg rommelig in de beginfase en kreeg nauwelijks kansen. BrÝndby speelde op de counter en spits Elmander kreeg een zeer goede kans na een fout van Trabelsi, maar laatstgenoemde redde op de lijn. Vlak voor rust kon echter niemand redding brengen op opnieuw een inzet van Elmander: 0-1.

Na rust ging Ajax beter spelen en maakte Babel al snel gelijk door middel van een schot van zo'n zestien meter, een stand waarmee Ajax zich ook al geplaatst zou hebben. De goal van Babel was het startsein voor een betere tweede helft van de ploeg. Ruim tien minuten later bracht trainer Danny Blind Sneijder in de ploeg voor Boukhari, waarna het niveau nog eens omhoog ging. Sneijder zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing met twee mooie goals in de laatste tien minuten: 3-1.

Het is de vierde achtereenvolgende keer dat Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League weet te halen. In 1995 won de club het toernooi. Morgen zal er om 16:00 uur in Monaco geloot worden voor de groepsfase van het Europese toernooi.

Kijk hier voor een lang verslag en meer sportnieuws!