Van Basten wil naar vaste basiself Oranje

Icoon Sport nieuwsMarco van Basten wil in de aanloop naar het WK van 2006 met een zo 'vast' mogelijk Nederlands Elftal spelen. Dat zei de bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Duitsland, morgenavond in stadion De Kuip in Rotterdam.

Van Basten wil zo weinig mogelijk veranderen aan zijn vaste elftal. Dus ook morgen is er geen basisplaats voor Roy Makaay. "Ik weet dat Makaay in topvorm is. Ik houd echter het vertrouwen in mijn basisspelers van de vorige wedstrijden. Zij hebben me overtuigd en kunnen zo beter op elkaar ingespeeld raken. We willen toe naar een vast elftal, waarin we alleen wisselen als daar noodzaak toe is", aldus de bondscoach.

Dat betekent dat Jan Kromkamp -die hersteld is van een blessure- zijn plaats als rechtsback weer zal innemen. Khalid Boulahrouz komt, nadat hij de wedstrijden in juni moest missen wegens een kwetsuur, weer terug in het centrum van de defensie. Zeer waarschijnlijk komen ook Tim de Cler en Hedwiges Maduro aan de aftrap. Zij vervangen de geblesseerden Van Bronckhorst en De Jong.

Marco van Basten

De bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, verheugt zich op de confrontatie met Nederland: "Het is een Europese klassieker, net als Duitsland-Italië en Nederland tegen Engeland of Frankrijk. Je meet je met de besten. Het Nederlands voetbal behoort voor mij al jarenlang tot de wereldtop."

Vermoedelijke opstelling
Van der Sar; Kromkamp, Boulahrouz, Opdam en De Cler; Landzaat, Maduro en Cocu; Kuyt, Van Nistelrooij en Robben.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!