Toeristen Loch Ness in de maling genomen

thefunny had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zomer van 2004 leek het er gedurende twee weken voor sommige mensen op dat het beroemde monster van Loch Ness echt bestond. Honderden mensen kregen de Schotse legende vorig jaar te zien, nu blijkt echter dat het om een grap van de Britse tv-zender Channel Five gaat. Een hoop reacties op de verschijning zijn gefilmd en verwerkt in een documentaire die op 28 augustus uitgezonden zal worden.

De zender spendeerde 100 duizend pond aan het maken van het creatuur en doopte het Lucy. Het beest, bestaande uit uit koolstofvezels en schuimplastic, werd gemaakt door Crawly Creatures, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in special effects en onder andere medeverantwoordelijk is voor de creatie Jabba the Hut uit Star Wars.

De reacties van de toeschouwers waren erg verschillend, zo meldt Channel Five. "Sommige mensen dachten "wat is het?" - ze hadden nog niet echt een idee - terwijl andere mensen dachten dat het de golven waren en sommigen zeiden dat ze zeker weten een groene bult hadden gezien", aldus een woordvoerder. "Ik denk dat het laat zien dat mensen nog steeds in de mythe willen geloven." Er zouden echter ook een hoop mensen geweest zijn die gelijk doorhadden dat het om een grap ging.


Lucy - de zus van Nessie?