GeenStijl onder vuur vanwege 'Housewitz'
Het is niet GeenStijl dat het filmpje heeft gemaakt, maar economie-student Dicky Thijssen, die het eerder dit jaar op zijn website zette en wat GS aan de kaak stelde. Voor het maken van 'Housewitz' heeft Thijssen al uitgebreid zijn excuses aangeboden. Ook aan het MDI, waar hij het als een 'flauwe grap' omschreef. GeenStijl zegt het filmpje on-line te houden, omdat mensen kennis moeten kunnen nemen van dergelijke verschijnselen. Bovendien zou het aantonen dat er nogal wat schort aan het onderwijs inzake de Tweede Wereldoorlog. Anders zou iemand zulke zieke zooi niet maken, is de redenering van de makers van het log.
Wiesenthal
Naast het MDI ligt GeenStijl ook onder vuur van het Auschwitz-museum in Polen. Het museum wil dat de Nederlandse overheid maatregelen neemt om de verspreiding tegen te gaan. Bovendien is ook de media in Israël er op gedoken. Eveneens het Simon Wiesenthal Centrum heeft zich in de zaak gemengd. Die noemt de reden (de disclaimer) die GeenStijl geeft om het flashflimpje on-line te houden, een drogreden. ''GeenStijl gaat voorbij aan de grenzen van de vrijheid van meningsuiting op een ongekend niveau van obsceniteit.'' De disclaimer is een lege huls en geeft alleen maar profijt aan bepaalde skinheadgroeperingen die dergelijke filmpjes graag zien.
Het rumoer om het filmpje is eigenlijk nu pas goed losgebarsten. Waar gisteren een simpele zoekopdracht naar 'Housewitz' op Google nog 170 hits gaf, zijn dat er vandaag al 622. Internet journalist Francisco van Jole - zolangzamerhand ook bekend als GeenStijl-criticus - zei in het Radio 1-journaal dat hij verwacht dat GeenStijl het filmpje spoedig off-line zal halen wanneer het gedreigd wordt met juridische maatregelen.
Volgens de makers van het log, die deze week uitgebreid in de Nieuwe Revu staan, is daar geen sprake van en blijft de flashanimatie on-line. Revu bericht overigens niet over deze actuele situatie, maar besteedt wel maar liefst 6 pagina's aan het fenomeen GeenStijl. Onder meer Fleischbaum (Telegraaf-redacteur Dominique Weesie) en Prof. Hoxa (Ambroos Wiegers) alsmede een aantal critici, waaronder Van Jole en Trudy Prins, komen uitgebreid aan het woord.
Beeld uit flashfilmpje Housewitz, zoals gemirrord op GS.