Grote anti-terreuractie in Groot-BrittanniŽ

In de Noord-Engelse stad Leeds heeft de politie een wijk ontruimd om op zoek te kunnen gaan naar explosieven. Het gaat om de wijk Beeston alwaar ťťn van de drie zelfmoordterroristen woonde die verdacht worden van de aanslagen in Londen.

Bewoners zijn met dubbeldeks-bussen afgevoerd naar plekken elders in Leeds. Ze moesten voor drie dagen kleding meenemen. Ook een moskee en een school in Beeston zijn ontruimd. Eerder deed de Britse politie in Leeds ook al invallen in verband met de terreur in Londen. Daarbij werd ťťn arrestatie verricht en 'gevaarlijk materiaal' in beslag genomen.

'Vierde dader Britse Jamaicaan'
Inmiddels zegt de Britse politie te weten wie de vierde zelfmoorddader was. Het zou gaan om een in JamaÔca geboren man met de Britse nationaliteit. Eerder was al bekend dat de andere drie daders Britten van Pakistaanse afkomst zouden zijn.

Scotland Yard heeft vandaag officieel bevestigd dat de aanslagen in Londen door vier zelfmoordterroristen zijn gepleegd. Het dodental staat nu op 52.

Het brein achter de aanslagen zou een Britse dertiger van Pakistaanse komaf zijn. Hij zou volgens veiligheidsdiensten vorige maand per boot zijn aangekomen en ťťn dag voor de aanslagen Groot-BrittanniŽ weer hebben verlaten. De man zou al eerder betrokken zijn geweest bij terroristische activiteiten en zou ook banden hebben met volgelingen van het terreurnetwerk Al Qaeda in de Verenigde Staten.


Engelse kranten brachten nieuws 'eigen daders groot'
Links staat een trouwfoto van de leraar die zichzelf opblies
Rechts onder meer de 'busopblazer'