Wimbledon: Uitslag finale vrouwen

Venus Williams heeft voor de derde keer in haar carrière Wimbledon gewonnen. De Amerikaanse won in een bloedstollende finale (de langste ooit) van Lindsay Davenport: 4-6, 7-6 (4) en 9-7.

De reprise van de eindstrijd van 2000, die destijds in twee sets werd gewonnen door de oudste Williams-zuster, leek lange tijd uit te draaien op een overwinning voor de als eerste geplaatste Davenport. Het atletische en agressieve tennis van Williams kon het in de eerste twee sets nauwelijks bolwerken tegen het secure krachtspel van de nummer een van de wereld. Totdat Davenport aan het eind van de tweede set, na een break bij 5-5, de wedstrijd kon uitserveren. Williams herpakte zich, brak op love terug en wist de set in de tiebreak nog uit het vuur te slepen. In de derde set hadden beide dames mogelijkheden om door de service van hun opponent te breken. Williams slaagde hier bij 7-7 in en wist zodoende na bijna drie uur beslag te leggen op haar derde Wimbledon-titel.

Toch leek het daar in de eerste set allerminst op. Williams speelde slordig en scheen er niet helemaal bij te zijn met haar hoofd. De Amerikaanse, die nog nooit op gras had verloren van Davenport, keek zodoende al snel tegen een 2-5 achterstand aan. Toch herpakte ze zich en knokte zich met zeer agressief en dwingend tennis terug tot 4-5. Maar de eerste set was al verloren.

Ook in het tweede bedrijf was Williams geen schim van de speelster die Maria Sjarapova uit de finale hield. Zo kon Davenport vanuit het achterveld de wedstrijd met krachtige slagen dirigeren. Een break voor de nummer een van de wereld leek dan ook een kwestie van tijd. Deze kwam er bij 5-5. Met enkele slordige fouten riep de oudste zus van de gezusters Williams het onheil over zichzelf af. Noodlottig was het echter niet. Williams herrees namelijk opnieuw, en wist met enkele briljante punten Davenport op love terug te breaken, om vervolgens in de tiebreak met enkele fraaie winners de tweede set naar zich toe te trekken.

Davenport was echter niet onder de indruk van de onverwachte herrijzenis van Williams, en wist ook in de derde set een break te forceren: 4-2. Maar weer ging het mis. Ditmaal was niet haar opponent de boosdoener, maar een opspelende blessure in haar onderrug. Williams brak terug en trok de stand weer gelijk tot 4-4. In de games die volgden wist Davenport, ondanks het fysieke ongemak, Williams goed partij te geven. Bij 5-4 kreeg de Amerikaanse zelfs een wedstrijdpunt, maar die werd op fraaie wijze teniet gedaan door Williams. Bij 7-7 eiste de fysieke gestelheid van Davenport dan toch zijn tol. Williams kwam een servicebreak voor en serveerden de partij vervolgens uit.

Meer Sportnieuws is te vinden op FOK!sport