Vriend V. Persie: Sandra niet verkracht

Cabron had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Algemeen Dagblad publiceert vandaag een interview met ÚÚn van de vrienden van Robin van Persie, die bij de vermeende verkrachting in het Rotterdamse Tulip Inn hotel aanwezig is geweest. Het gaat om een profvoetballer uit de eerste divisie die anoniem wil blijven, maar die in het geruchtencircuit al is 'ontmaskerd' als de 21-jarige Reinhard Breinburg van FC Dordrecht, een oud jeugdspeler van Feyenoord.

Volgens de 'anonieme' vriend van Van Persie drong de vrouw die de aangifte van de verkrachting heeft gedaan, de 21-jarige Sandra Krijgsman, zich al de hele avond aan Van Persie op in de Baja Beach Club. ''Ze was heel brutaal in haar opmerkingen, het was duidelijk dat ze iets wilde van Robin. Voor ons had ze geen oog.'' Met 'ons' worden de anonieme vriend en ene Y. bedoeld. GedrieŰn verlaten ze om half vijf 's ochtends de club en komen daar Sandra weer tegen. Samen met een vriendin stapt Sandra in de auto bij Y., Van Persie en de ge´nterviewde eerste divisiespeler.

Volgens de profvoetballer zag de vriendin van Sandra toen alsnog af van een avontuurlijke nacht. In de auto van Y. wordt het plan geboren een hotel op te zoeken. Y. boekt een kamer in de Tulip Inn: ''Zij flirtte wat met hem, omdat het moest lijken of zij een stel waren. Boven hadden we aanvankelijk helemaal geen interesse in haar. We hebben de televisie aangezet en hebben zitten kletsen. Totdat ze begon te schreeuwen.'' - Het AD tekent op het wel vreemd te vinden dat ze Sandra meenemen naar een hotelkamer en dan tv gaan zitten kijken. De voetballer vervolgt: ''Zomaar ineens begint ze te gillen. Gek te doen. Wij kijken op en zien dat ze geen broek meer aan heeft. Ze heeft zich verbrand, zegt ze. Een sigaret is in haar liesstreek terechtgekomen. Een beetje gek - ze kreeg zeker niet genoeg aandacht.''

Wat zich nadien op de kamer heeft afgespeeld zegt hij niet te weten. ''Ik ben op de bank in slaap gevallen. De jongens maakten nog grapjes. Ga jij maar lekker slapen, gaan wij wat leuks doen. Seks ja, dat kan ik me wel voorstellen. De hele avond maakte Sandra al ondeugende toespelingen. En de jongens zijn natuurlijk niet van beton. Maar verkrachting? Nee - no way''.

De getuige zegt er pas zondagavond achter te zijn gekomen dat er tegen Robin van Persie aangifte van verkrachting is gedaan. De volgende ochtend wordt de speler van Arsenal opgepakt. Y. wordt ook gearresteerd maar komt dezelfde dag weer vrij. De ge´nterviewde voetballer is niet opgepakt en zegt slechts een verklaring te hebben hoeven afgeven. ''Ik geloof in Robins onschuld. Ik weet zeker dat hij haar niet heeft verkracht. Ik heb dat ook tegen de politie gezegd. Maar daar lachen ze slechts: jij hebt toch liggen slapen?''


'Sandra drong zich op'

-
Eerdere berichtgeving:
19-06-2005 - Van Persie had wel seks met Sandra
18-06-2005 - 'Slachtoffer' van V. Persie boos op advocaat
15-06-2005 - Robin van Persie langer in hechtenis
14-06-2005 - 'Van Persie komt snel vrij'
14-06-2005 - Van Persie vast voor verkrachting