Kimo: Lange Frans begon de vechtpartij

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Amsterdamse rapper Kimo is de vechtpartij van vorige week dinsdag begonnen door Frans Frederiks, beter bekend als Lange Frans van zijn rapduo met Baas B. Tegenover de radiozender Juize FM laat Kimo weten dat hij die bewuste avond met twee dames aan het eten was op het Marie Heinekenplein, toen Baas B (Bart Zijlstra) binnenkwam met vier vrienden.

Kimo zegt dat Baas B hem bij die gelegenheid vertelde niet gecharmeerd te zijn van diens rap 'De Waarheid' - op de melodie van de nummer ťťn hit 'Zinloos' over zinloos geweld - waarin hij rapt intiem te zijn geweest met de vriendin van Lange Frans en het zusje van Baas B. Het liefst zou Baas B Kimo neerslaan, maar hij merkte op dat hij daar niks aan zou hebben, dus dat hij dat niet zou doen.

Vervolgens komt volgens Kimo enige tijd later Lange Frans met zijn vriendin het restaurant binnenstormen: ''Ze begonnen te schreeuwen dat ik mee naar buiten moest komen en voor ik het wist begonnen ze op me in te slaan. Toen ik wilde opstaan om me te verweren, stond ook de hele tafel van Bart op waarna ze met z'n allen op me in begonnen te slaan. Er sprongen toen allemaal mensen tussen waarna Lange Frans en zijn vriendin er vandoor gingen.'' Kimo besluit er daarna ook vandoor te gaan, maar keert een tijd later terug met een zakenpartner om verhaal te halen.

''Wanneer wij weer op het Marie Heinekenplein aankomen, is de politie al ter plaatse. Ik word door een ooggetuige herkend en de politie arresteert me. Iets anders dat niet klopt is het verhaal dat de auto van Baas B door ťťn van ons met een honkbalknuppel is bewerkt. De waarheid is dat ťťn uit het kamp van Baas B op de auto van ťťn van mijn vennoten heeft ingeslagen. Dat is gebeurd terwijl ik in de taxi zat'', aldus Kimo.

'Waarheid' berust op waarheid
Volgens Kimo werd hij pas de volgende dag door de politie verhoord. Baas B Zijlstra werd toen 's ochtends al vrijgelaten. ''Ik snap alle commotie niet die na de drop van mijn disstrack 'De Waarheid' is ontstaan. Kijk, het is gewoon de waarheid. Ik wilde het eigenlijk voor mezelf houden, maar Nega vertelde in ťťn van zijn disstracks over het feit dat ik intiem was geweest met de vriendin van Lange en het zusje van Baas. Ik werd daaropvolgend door iedereen uit de scene bestookt met vragen daarover en besloot daarom om een track te maken. Het was voor mij als afsluiting bedoeld, om af te zijn van al die vragen. Ik had zeker niet verwacht dat het tot een vechtpartij zou leiden en al helemaal niet omdat het hier 'meneer Zinloos himself' betreft.''

Kimo zegt zich nog op eventuele verdere stappen te beraden. Rapper Lange Frans liet eerder bij Giel Beelen weten dat de rap van Kimo inderdaad op waarheid berust, en dat hij het jammer vond dat het op een vechtpartij was uitgelopen. De manier waarop Kimo het in zijn rap verwoordde kon Frans echter minder waarderen.
Kimo beschrijft op de volgende wijze hoe hij seks heeft gehad met de vriendin van Lange Frans: ''Je wijf is lijp en geil en ze pijpte me prachtig. Op dit moment wil je met haar trouwen, da's cool, me sperma in d'r bek mag je houden''. Ook rapt hij over de jongere zus van Baas B die hij 'te pakken' heeft genomen: ''En Baas B je krijgt mijn middelvinger, die ik gebruikte voor het vingeren van je kleine zusje Inge''.


Kimo: 'Lange Frans begon'

-
De bewuste diss-rap 'De Waarheid' (mp3 via NLHiphop.nl)