Indiase moeder moet verkrachter huwen

De 28-jarige Imrana Bibi uit India moet van de dorpsoudsten trouwen met haar schoonvader, die haar eerder deze maand verkrachtte. De wijzen van het dorp Charthawal geloven namelijk dat het 10 jaar oude huwelijk van Imrana nietig is geworden door de verkrachting, omdat ze voor haar huidige man nu haram (onrein) is geworden. Ze hebben daarbij de steun van de lokale moslimgeestelijken.

Op een speciale dorpsraad kreeg Imrana, moeder van vijf kinderen, gisteren het bevel haar man te verlaten. Ze moet zeven maanden en tien dagen bij haar familie doorbrengen om weer zuiver te worden. Daarna moet ze haar schoonvader huwen.

De bewuste schoonvader, Ali Mohammed, blijkt overigens nadat bovenstaand nieuws bekend is geworden, te zijn gearresteerd. Imrana Bibi heeft inmiddels tegenover een krant verklaard nooit van haar leven met haar schoonvader te zullen trouwen: ''Wanneer mijn echtgenoot niet naar me terugkomt ga ik nog liever alleenstaand door het leven. Ik zal nóóit trouwen met degene die me verkrachtte. Ik zal dan bij mijn broers en familie van mijn moederszijde gaan wonen, maar ik zal niet naar Charthawal teruggaan.''