Middenstip van PSV grasmat gestolen

CumbreVieja en Vleermuis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na afloop van een feest ter gelegenheid van het kampioenschap van PSV hebben onbekenden de middenstip van de PSV-grasmat verwijderd. Dit hebben stipdieven telefonisch aan Omroep Brabant gemeld. Het feest vond plaats in het Eindhovense Philips-stadion.

Volgens de Eindhovense voetbalclub is het inderdaad waar dat de stip is gestolen. Maar daarnaast zijn er ook een groot aantal vernielingen aangericht in het stadion. Deze vernielingen waren voor PSV aanleiding om aangifte te doen bij de politie. "Er zijn van binnenuit ramen ingegooid en dat heeft te maken met het verdwijnen van de stip", aldus een woordvoerder van PSV. "We zullen deze zaak dan ook hoger opnemen dan normaal. Een grap is een grap, maar nu gaat het ook om vernielingen in het stadion." De stipdieven zeggen niets met deze vernielingen te maken te hebben.

Het blijft PSV een raadsel hoe de dieven op het veld hebben kunnen komen nu dat rondom beveiligd is met grote hekken. De dieven hebben aangekondigd via internet de stip te zullen veilen.

Aanstaande zondag zal PSV in eigen huis tegen De Graafschap spelen. PSV zal dan ook niet wachten op de stip. "De terreinknecht is bezig om de zaak voor de wedstrijd van zondag te herstellen." Na afloop dit duel zal de eerder behaalde landstitel worden gevierd.