Enschedese jongens bespoten met purschuim

Twee 12-jarige jongetjes uit Enschede zijn zondagavond bespoten met een gevaarlijke stof. De stof wordt ook wel 'purschuim' genoemd. Purschuim wordt veel gebruikt om aansluitingen, voegen, naden en kieren af te dichten, te isoleren en op te vullen. Door de aanraking met de gevaarlijke stof, raakte de kleding en huid van de kinderen ernstig beschadigd.

De twee vrienden liepen zondagavond samen over de Ekersdijk in Enschede, toen ze twee leeftijdsgenoten tegen kwamen. Een van de hen bespoot het tweetal met iets uit een spuitbus. De kinderen gingen hierop meteen naar huis, waar de huisartsenpost gewaarschuwd werd. Al gauw bleek de inhoud van de bus purschuim te zijn.

Een van de jongens was in zijn gezicht en op zijn handen bespoten. De andere jongen had schuim op zijn kleding gekregen. Op de huisartsenpost kon de pur gedeeltelijk verwijderd worden. Om te voorkomen dat de jongen zich kapot krabt, moet hij handschoenen dragen. Zodra de nieuwe huid zich gevormd heeft, laten de resten van het schuim vanzelf los. De kleding van de twee kinderen was niet meer te redden.

De daders zijn tot nu toe nog spoorloos. De politie roept getuigen dan ook op zich te melden. De moeder van de jongen met lichamelijk letsel heeft gisterochtend aangifte gedaan.