Voetbal: Uitslag Villareal - AZ

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Cup knap gewonnen. Uit bij Villareal werd het 2-1.

Al op voorhand werd gedacht dat AZ het lastig zou krijgen tegen Villareal. De Spaanse club, die momenteel derde staat in de Primera Division, is thuis haast onverslaanbaar. In 18 Europese wedstrijden kreeg Villareal geen doelpunt tegen. AZ wist zoals vaker dit seizoen snel te scoren. Nelisse bereikte met geluk Landzaat en die schoot vanaf de rand van de zestien meter binnen.

De Spanjaarden leken niet onder de indruk want drie minuten later wisten ze al op gelijke hoogte te komen. Barça-huurling Riquelme ging een knappe één-twee aan met Lucho en maakte 1-1. Villareal ging op zoek naar de voorsprong en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Na een half uur spelen kreeg de Spaanse ploeg een onterecht gegeven penalty na een schouderduw van Kromkamp. Henk Timmer wist echter de penalty van Riquelme op knappe manier te stoppen. Eerder dit seizoen redde Timmer ook al na een onterechte penalty van Shaktar Donetsk.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Villareal was met Riquelme en Lucho wat gevaarlijker en kwam er soms snel uit. Coach Pellegrini bracht een extra aanvaller in (Font) en op dat moment scoorde AZ de 2-1. Jan Kromkamp passeerde op rechts knap zijn tegenstander en gaf voor op Nelisse. Doelman Reina wist nog te redden, maar in tweede instantie schoot Nelisse alsnog in het goal. In het laatste kwartier ging Villareal op zoek naar de gelijkmaker, maar met goed verdediging werk en een fantastische Timmer wist het de lastige uitwedstrijd te winnen.

Villareal - AZ 1-2
11' Landzaat 0-1
14' Riquelme 1-1
75' Nelisse 1-2