Basisschoolleerling deelt cocaïne uit

Icoon opmerkelijk nieuws Een jongetje heeft veertig zakjes cocaïne meegenomen naar zijn basisschool en aan zijn klasgenootjes uitgedeeld. De jongen dacht dat de zakjes snoep bevatten, omdat hij dat van zijn moeder gehoord had. De politie van Illinois, VS, zoekt op dit moment de moeder van de jongen.

Volgens de politie leefde de jongen waarschijnlijk in een gezin waar drugs werden verhandeld. De jongen had hier geen idee van. Toen hij op een dag vroeg wat het witte spul was, kreeg hij te horen het om 'snoep' ging. Later heeft een onbekend persoon kennelijk een ongelukkige plek gekozen om de cocaïne te verbergen: in de tas van het jongetje. De jongen ging daarna met de cocaïne naar school om zijn klasgenootjes van 'het snoep' te laten genieten.

De politie gaat de jongen niet vervolgen, maar de moeder en andere familieleden zullen berecht worden op grond van handel in drugs en het in gevaar brengen van kinderen. Kinderbeschermingsinstanties hebben de jongen in het huis van een verwante geplaatst. De moeder is vooralsnog voortvluchtig.