Ex-gitarist Korn laat zich dopen in IsraŽl

Icoon Muziek nieuwsBrian 'Head' Welch, voormalig gitarist van de band Korn, heeft zich zaterdag in de IsraŽlische rivier de Jordaan laten dopen. Welch wil hiermee invulling geven aan zijn nieuwe leven, waarin hij zich in dienst van Jezus heeft gesteld. Pastoor Ron Vietti, die de doop verzorgde, hoopt dat met het bekeren van Welch 'veel nieuwe jonge mensen hun leven in het teken willen stellen van God'.

De 34-jarige Welch verliet Korn twee weken geleden. Hij speelde dertien jaar in de rockband die meerdere platina platen ontving, en was zelfs ťťn van de oprichters. De gitarist brak tegelijkertijd met zijn drugsverslaving en rock 'n roll levensstijl. Samen met twintig andere gelovigen uit CaliforniŽ reisde hij af naar IsraŽl. Hij zegt dat de doop al zijn woede heeft weggewassen. "Als ik vroeger kwaad werd kon ik alleen maar denken aan iemand pijn doen. Nu voel ik me alsof ik iemand wil omhelzen", meent Welch.

De ex-rocker zal niet volledig breken met muziek. "Mijn nieuwe liedjes gaan over de dingen die God tegen mij zegt. Hij gaat mij gebruiken om mensen te genezen." De leden van zijn voormalige band bevinden zich ondertussen in de studio, en werken aan een album dat in september moet uitkomen.

Brian \'Head\' Welch laat zich onderdompelen in de Jordaan
Brian Welch laat zich onderdompelen in de Jordaan