Werkstraf voor bedreiger Gordon

Icoon misdaad nieuwsEen man uit Mijdrecht is gisteren tot 180 uur werkstraf veroordeeld wegens het bedreigen van zanger en radiopresentator Gordon. De 23-jarige K.S. belde de zanger driemaal op zijn mobiel. In één van de berichten verwees S. naar de kort daarvoor vermoorde Theo van Gogh, gevolgd door de tekst: 'Allah u akbar en shallah (Allah is groot)'.

Naar aanleiding van de bedreigingen werd de zanger twee weken lang zwaar beveiligd. "Mij zou hetzelfde wachten als Theo van Gogh. Ik zou sterven als een varken omdat ik homo ben. Ik ben doodsbang geweest", zei Gordon destijds in De Telegraaf. Volgens S. waren de telefoontjes een 'misplaatste grap', die hij in een dronken bui zou hebben gepleegd. Hij had het mobiele nummer bemachtigd via een kennis die werkte als chauffeur van bekende Nederlanders.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de Mijdrechtenaar over een flink strafblad beschikt voor diefstal, heling, oplichting en vernieling. De rechter meende dat de geëiste werkstraf eigenlijk te mild was, maar een belofte van de verdachte om zijn leven te beteren deed de rechter besluiten om de officier van justitie te volgen. S. is bezig een eigen bedrijf op te starten. Behalve de werkstraf kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.