Walk of Fame-tegel Fortuyn wordt weer verwijderd

Icoon Binnenlands nieuwsEen gedenktegel voor Pim Fortuyn die door onbekenden afgelopen zaterdag op de Rotterdamse Walk of Fame werd geplaatst dient weer verwijderd te worden. Dat meldt het bestuur van de Walk of Fame Europe. Degene die de tegel zonder overleg geplaatst heeft krijgt twee weken om de gedenkplaat weg te halen.

Op de zogenaamde starboulevard hebben verschillende beroemdheden hun hand- en voetafdrukken achtergelaten. Oud-Olympisch bokskampioen Bep van Klaveren was op 20 maart 1989 de eerste, daarna volgden 'sterren' als Cliff Richard, Tina Turner, Joan Collins, Pieter van den Hoogenband en Frans Bauer. Volgens de Stichting Walk of Fame is bewust besloten geen politici op te nemen. Daarnaast is er nog nooit iemand postuum opgenomen.

De tegel voor Fortuyn werd op de 57e geboortedag van de vermoorde politicus geplaatst. "Ze hebben veel werk gehad aan de tegel en er zijn bloemen bij gelegd, dus nu laten we het zo. Maar we hopen dat degene die de tegel heeft geplaatst, deze ook weer weghaalt. Er komen voor ons kosten bij kijken om de tegel te verwijderen", stelde secretaris P. Lange van de Stichting Walk of Fame vandaag.