[update] NASA: 'Er is leven op Mars'

Wetenschappers van NASA beweren indirect bewijs te hebben gevonden voor leven op Mars. Door een vergelijking te doen van de uitstoot van methaan met die op aarde, is men tot de conclusie gekomen dat er ook op Mars levenvormen aanwezig kunnen zijn, vergelijkbaar met levensvormen die op aarde worden gevonden nabij heetwaterbronnen, extreem zure biotopen en in diepe zeeën.

Het leven op Mars zou zich voornamelijk bevinden in grotten, kleine poelen water en zelfs ondergronds. Door zich aan te passen aan de extreme omstandigheden op Mars en ongewone manieren van leven zouden (micro)organismen er prima 'uit de voeten kunnen'.

Een vergelijking kan gemaakt worden met levensvormen op onze planeet, die duizenden meters onder de zeespiegel leven. Deze houden zichzelf in leven door bij gebrek aan zonlicht chemische stoffen om te zetten in energie.

Update 21:51 - Submit door wieringer

Volgens Bloomberg claimt NASA dat haar bewering over het leven op mars niet klopt. De wetenschappers Carol Stoker en Larry Lemke veronderstelden dat een veranderende uitstoot van methaan op de planeet een teken van een ondergrondse biosfeer zouden kunnen zijn. De bewering is echter niet gebaseerd op een observatie.