Zeventien jongeren verdacht van verkrachten 13-jarige

DutchSoldier, pberends, dadoc en Carport hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Rotterdamse politie heeft afgelopen maand zeventien jongeren tussen de negen en zestien jaar aangehouden op verdenking van het meervoudig verkrachten van een 13-jarige plaatsgenoot. Dit heeft het Openbare Ministerie vandaag bekend gemaakt. Het slachtoffer heeft pas in december aangifte gedaan van de verkrachtingen, welke in april, mei en oktober zouden hebben plaatsgevonden.

Het meisje zou gedwongen zijn tot seksuele handelingen en daarbij verschillende keren zijn verkracht. De gebeurtenissen vonden plaats in kelderboxen en in een woning. Vier van de verdachten zaten al in een jeugdinrichting en zijn gehoord. Acht anderen zijn in bewaring gesteld. Twee andere verdachten worden volgende week donderdag voorgeleid.

Onder de verdachten bevindt zich een 9-jarig jongetje. Het is niet mogelijk hem strafrechtelijk te vervolgen. De Raad van Kinderbescherming is op de hoogte gesteld van de jongen. Twee andere verdachten zijn inmiddels alweer vrij gelaten. Verder bevindt zich onder de verdachten een 16-jarige jongen die afgelopen december vermoedelijk betrokken was bij een steekpartij. Een 15-jarige jongen kwam hierbij om het leven.

Update 19.57
Het NOS meldt dat verschillende verdachten de verkrachtingen inmiddels bekend hebben. De verkrachtingen vonden plaats in groepjes van wisselende samenstelling gedurende de maanden april, mei en oktober vorig jaar.