ID&T Radio gooit het roer om

ID&T Radio gaat vanaf 1 januari 2005 het roer stevig omgooien. De naam van het station zal 'ID&T FM' worden en er zullen veel meer hits op de zender te horen zijn. Dat blijkt uit bronnen binnen het radiostation. In de vergunning voor de etherfrequentie van ID&T Radio staat dat er maar 7,5 procent van de zendtijd een hit mag worden gedraaid. Dit is ongeveer 1 nummer per uur. Door van iedere plaat een speciale 'ID&T FM edit' te maken, omzeilt het radiostation deze regel.

ID&T Radio wil nog maar weinig kwijt over de wijzigingen. "We kunnen er geen uitspraken over doen en jullie merken het vanzelf wel. Per 1 januari zullen er waarschijnlijk dingen veranderen", aldus een woordvoerster.

In het nieuwe format, waarvan nu al wat te horen is, zullen ieder uur veel hits voorbij komen vanaf 1998 tot nu met daarbij een oudere plaat en een free-choice van de dj. Uitgezonderd zijn rock-platen en Nederlandstalige muziek.

Tegenover VPRO's 3voor12 heeft het Commissariaat voor de Media, de mediawaakhond, al bevestigd dat het een onderzoek is gestart. "Wij hebben de ontwikkelingen kritisch gevolgd, en nemen nu steekproefsgewijs opnames. In de loop van januari hopen we met een uitspraak te komen."